Privatnost i sigurnost

Ova pravila određuju i reguliraju kako prodavatelj koristi, te štiti sve informacije koje kupci istome dostavljaju kada koriste web stranicu ducan-mrkvica.hr

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Registracijom na internet stranici ducan-mrkvica.hr, kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici kupac daje suglasnost da prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke.

Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda prodavatelja.

Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih  Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti prodavatelja na mail adresu ducan.mrkvica@gmail.com. U slučaju da kupac ne želi da prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu ducan.mrkvica@gmail.com.

Politika kolačića

ŠTO JE KOLAČIĆ?

Kolačić je mala datoteka (tekstualna) koju mrežno mjesto pohranjuje na vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici.

Kolačići su neophodni da bi olakšali pregledavanje weba i da bi ga više prilagodili korisniku te ne oštećuju vaše računalo ili uređaj s kojeg pregledavate našu web stranicu.

U KOJU SE SVRHU UPOTREBLJAVAJU KOLAČIĆI?

Kolačići su neophodan dio načina rada naše web stranice. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte vaše osobne postavke (primjerice: državu) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima.

Ponekad, ako smo unaprijed pribavili vaš informirani pristanak, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da vam pokažemo, ili s našeg vlastite web stranice ili stranica trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi vaših navika pregledavanja web stranice.

U KOJU SE SVRHU NE UPOTREBLJAVAJU KOLAČIĆI NA OVOM MREŽNOM MJESTU?

Ne pohranjujemo osjetljive osobne informacije, kao što su vaša adresa, lozinka. Takve podatke od vas NE prikupljamo.

TKO UPOTREBLJAVA INFORMACIJE POHRANJENE U KOLAČIĆIMA?

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljavamo isključivo mi, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje mi zatražimo da bismo poboljšali svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg web stranice.

Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa našem webu. U našem slučaju radi se o Google Analytics kolačićima i Facebook kolačićima.

KAKO MOGU IZBJEĆI UPOTREBU KOLAČIĆA?

Ako vam je draže izbjeći upotrebu kolačića na ovoj web stranici, uzimajući u obzir gore opisana ograničenja, prvo morate onemogućiti upotrebu kolačića u vašem pregledniku i onda izbrisati kolačiće povezane s ovom web stranicom koji su sačuvani u vašem pregledniku.

Važno! Možete upotrebljavati ovu mogućnost sprečavanja upotrebe kolačića u bilo kojem trenutku.

KAKO ONEMOGUĆITI ILI SPRIJEČITI UPOTREBU KOLAČIĆA?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ove web stranice u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku (Mozilla, Opera, Safari, Google Chrome), molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.

Kolačiće možete onemogućiti dolaskom na ovu web stranicu, i na našim postavkama privatnosti.

KOLIKO DUGO SU KOLAČIĆI POHRANJENI?

Stalni kolačići — ovi kolačići ostaju na korisnikovom uređaju kroz razdoblje određen u kolačiću. Aktiviraju se pri svakom posjetu web stranici koja je stvorila određeni kolačić.

Kolačići korišteni pri jednokratnom radu pretraživača — ovi kolačići omogućavaju administratorima web stranice da povežu aktivnosti korisnika tijekom jednokratnog korištenja pretraživača. Jednokratno korištenje počinje kada korisnik posjeti mrežnu stranicu, a prestaje kada zatvori pretraživač, i tako svaki put. Ovakva vrsta kolačića je privremena. Jednom kada zatvorite pretraživač, svi takvi kolačići su obrisani.

Kolačići imaju različite funkcije, kao što su lakše i efikasnije kretanje po dijelovima web stranice pamćenja izbora pri korištenju mrežne stranice i generalno poboljšavanja korisničkog iskustva.

NUŽNI KOLAČIĆI

Ovi kolačići omogućavaju funkcije mrežne strance koje ste zatražili. Ovi kolačići su nužni jer omogućavaju kretanje po web stranici i korištenje njenih pogodnosti, kao pristup sigurnim dijelovima web stranice.

KOLAČIĆI ZA MJERENJE UČINKA

Ovi kolačići skupljaju anonimne informacije o posjećenosti dijelova web stranice. Korištenjem web stranice prihvaćate da će ovakvi kolačići biti preuzeti na vaš uređaj.

Ovi kolačići skupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste web stranicu, primjerice koje dijelove web stranice posjetitelji najčešće posjete i da li im neki dio web stranice prijavi grešku pri izvođenju. Ovi kolačići ne skupljaju informacije koje omogućavaju identifikaciju posjetitelja. Sve informacije koje ovi kolačići zabilježe skupljene su na jednom mjestu kako bi ih bilo nemoguće razlučiti te su zato anonimne. Koriste se samo kako bi se unaprijedilo korištenje web stranice.

KOLAČIĆI FUNKCIONALNOSTI

Ovi kolačići pamte vaše izbore kako bi unaprijedili vaše iskustvo. Korištenjem mrežne web prihvaćate da će ovakvi kolačići biti preuzeti na vaš uređaj.

Ovi kolačići omogućavaju da web stranica pamti vaše izbore (kao što su korisničko ime, gašenje ispadajućeg prozora, prepoznavanje regije) kako bi vam pružili poboljšano korištenje prema vašim željama. Informacije koje ovi kolačići skupe mogu biti anonimni i ne mogu pratiti vaše kretanje na drugim mrežnim stranicama.

KOLAČIĆI TREĆIH STRANA

Ovi kolačići omogućavaju praćenje uspješnost njihove primjene ili prilagodbu ponude vašim preferencijama. Zbog načina kako ovi kolačići funkcioniraju ne možemo im pristupiti niti treća strana može pristupiti podacima iz kolačića korištenih na ovoj web stranici.